Follower

Sunday, June 22, 2014

..Chocodate..

Salam..

Chocodate..
Kurma Berisikan Badam bersalut Coklat

Ramadhan bakal tiba..Jom sajikan permulaan berbuka puasa dengan CHOCODATE..


Berminat sila hubungi no. yg tertera yer.. Pembelian yang banyak pasti ada DISKAUN.. :)

Sunday, June 08, 2014

..Kereta Untuk Disewa..

Assalamualaikum..Slamat thgr..

just nak share.. biz yg en asben baru jebak kan diri..

kiranya klu ada sesiapa yg di KL atau yg dtg bercoti ke KL..ingin cari kereta untuk disewa boleh la contact no dibawah ye..

sebarang pertanyaan pasti akan dijawab..


KERETA UNTUK DISEWA..
Myvi 1.3(A)
Wira 1.6(M)

RM120.00/Day
RM10.00/Hour

RM300.00/3 Days
RM630/1 Week 

Untuk Urusan Sewa Pandu
Sila Sediakan 4 Salinan Wajib :
1)My Kad / Passport
2)LESEN MEMANDU Yang SAH
3)Salah satu:-KAD PEKERJA/PELAJAR / BIZ KAD / SLIP GAJI / SURAT BEKERJA/BELAJAR
4)Salah Satu Bil Semasa:- Air/Elektrik/Astro/Telco

..Blog dah bersawang..

Asslammualaikum..slamat tghr..

lama sgt dah x update apa2 dicni.. ibu beranak 3, bekerja, n skang Alhamdulillah tgh pegnen utk yg ke 4..rezeki Allah swt..skrang sgt x cukup masa nak berceloteh kat cni..huhu..

kehidupan tak mungkin sama setiap masa kan.. harus dilalui diredah wlu apa pun yg berlaku..hanya Allah swt yg maha mengetahui segalanya..


errmmmm..bila cek balik byk nye la post yg tak di posting..huhu..nnt nk post jer la wlupun dh lama..hihi

Saturday, October 19, 2013

..Aidiladha punye story..

Salam..

wlupun dah berlalu berhari2 nak jugak kasi up ini n3..hihi..alkisah nye aidiadha..beraya d sentul je..x balik kampung en suami pun..so k lah mari tgk pic..


ari isnin pepagi lg en suami dah ke pasar mencari bahan untuk masak rendang ayam..rendang daging kuah kacang nasi impit masak kat umah ayah..lemang beli je..dah jd tradisi bila raya menu ni mmg akan ade..


Pastu aku buat puding telur..dah lama x buat narnye..tp nak mkn tu yg buat jugak tu..hihi..


So ini la menu kami..mmg simple je..bersedehana..tp tetap syukur dgn rezeki yg ade..


Lepas solat raya mkn2..seme pakat nak g masjid tgk lembu korban..so begerombolan la kami semua ke masjid..ramai sei..hihi..ayah ngn makcik..along..abangah n family..aku n family..pendi ngn akma n ina..


Ni bearak reramai ke masjid..hihi..


En husband..hihi..yg besar pun xcited gak tau..


Ibu n rania pun nak bergambo jugak..


pic dr hpone ina..mmg ramai sungguh org..ni kat luar masjid..korban dr blok 29 klu x silap..byk jugak lembu nye..


Klu x silap lm 11 ekor rasanya..ms nak sembelih kluar sore lembu tu..mcm dah tau je..tp x pe syurga tempat nya di sana..


Haa ni lembu dlm masjid..kata org lembu ni rege nye rm4000..tp mmg beso la..


Ramai kan org menyaksikan.. moga ape yg kita lakukan memdapat keradhaan Allah swt..

Lepas g tgk lembu korban..terus ke rumah jiran..kwn ayah ajak mkn2 kat umah dia..mkn mee hailam kot n rendang seme la..hihi..pastu balik umah..k la tu je..daaa..

Tuesday, October 15, 2013

..Slap Chop..

Salam..

just nak story..saje cari pasal n melakukan sedikit pembaziran..huhuhu..bak kata en husband I..hihi..al kisahnye ikut kawan opis beli ini Slap Chop..rm90 siap postage dapat 2 skali..kiranya buy 1 free 1 la..pastu share ngan member jd la rm 45 je..sbb ade sesetengah nye beli 1 je tp rege rm70++ kot..so yg ni murah ckit la..hihi

Niat hati konon2 beli untuk memudahkan chop2 bawang besar ke..bawang putih ke..carrot ke..tomato ke..tp sampai hr ni dah 2 minggu kot beli tapi masih x guna2 lagi..huhu..


 Ade cheese graty skali..entah la..entah guna ke tidak nnt tu..bak kata en husband pun..klu nak chop2 pun tak yah guna tu..pisau pun ade..leh je..hihi..


pastu bila tgk brg nye..ya ampun mcm senang je nak cuci..kene lerai2 kan..aduyai..mcm lagi leceh je..huhu..tp x pe la..nak buat camne..dah terngade nak beli..hihi..

K lah nak tido..saje ngarang n3 d mlm hari..sbb td x bole nak tido..

Tuesday, October 08, 2013

..Check up Rana & Rania..

Salam..

Pagi td bawak kakak rana check up 2 tahun 6 bulan..dan baby rania check up 10 bulan..kesian kat abg afiq sbb kene ttgl kat umah pengasuh..x bawak td..

sbb ayah nye kata nnt x larat nak bekejar dgn abg afiq n kak rana..rupa nye td pun mmg mcm2 prangai si rana buat..smpi tido n berenang kat lantai pun..n tawaf klinik 2 3 kali pun ade..hihi..


Buku biru kakak rana punyer..buku pink baby rania punyer..


Erm nmpk ke tulisanye ni..hihi..rana nye cek up td ayahnye yg bawak kan..tinggi, bmi berat kira ok la..wlupun naik sekilo je dr 2 tahun ke 2 tahun 6 bulan..huhu..nak wat camne..mkn x mau sgt.. memilih.. pastu aktif sbb ikut mentor abg afiq nye..huhu..vitamin seme mmg mkn..multivitamin..vit c..seme ade..tp x pe la yg penting sihat..


Pastu tang baby rania lak..aku yg bawak..rania pun sama jugak..berat x naik..jatuh lg ade la..huhu..cek up 8 bulan 6.6kg.. ari ni 6.4kg..huhu..berat bmi dh masuk kuning dah dlm chart..

so dpt la appointment utk jumpa dietation doc..huhu..rania ni pun mmg aktif..kdg2 susah nk tido kecuali mlm..tu yg berat x naik tu..baby kan sepatutnye membesar dlm tido jugak..huhu..tp x pe la..yg penting anak2 ibu sihat..


ermm dak cik rania ni..makin byk akal skrang..gigi dh nk masuk gigi ke 4..br nk tumbuh.. skrang ni x nak bubur..nk nasi mcm yg kita mkn..dah bertatih tepi2 dinding..tepi sofa..klu pegang tgn laju ke depan nye..hihi..


Haa..kakak rana..mcm biasa..tetap aktif..makin byk akal..ckp pun dh boleh la ckit2..hihi..klu org tgk x caya la yg rana ni narnye baby prem yg lahir 7 bulan..

K la ape2 pun yg penting n hrp sgt moga anak2 ibu ayah rafiq, rana , rania.. membesar dgn sihat, jadi anak2 yg soleh dan solehah serta berjaya di dunia dan akhirat..amin..

Monday, October 07, 2013

..Planetarium & tasik perdana..

Salam..

Haa n3 ke 3 mengupdate blog dgn menggunakan tepon..ermm rasa2 nya sgt la mudah kot..hihi..sbb nye x yah susah2 trf pic ke laptop / komputer..leh upload terus jedr phone..hihi..Pasni leh update byk ckit n3..hihi..almaklum la sblm ni x pernah try, bila dh try ok lak..tu yg nk wat lg ni..

Ok..ni story lame..dh 2 minggu nye cerita kot..xtvt ujung minggu ngn family n along n kak maria..cam biasa ujung minggu mesti bwk anak2 ke taman..tuju ke tasik perdana la..sebelum g sana kitorang mkn siap2 dah..mamam sandwich klu x silap..hihi lupa lak..



En husband suka bebenor..sampai 3 keping di mkn nye..hihi..

Pastu lepas bekfes terus ke tasik perdana..bawak anak2 main semua..pastu pusing2 lg cr tempat mane nk jalan..alih alih along ajak g Planetarium..so kitorang pun follow je lah..masuk x kene bayar pun..cuma klu nak masuk theater nye baru kene bayar..

pernah masuk dulu tp masa tu kecik lg..ms sek ren ke men ke..kita duduk kat kerusi tp baring  pas tu suasana gelap n tetiba screen dia kita nampak mcm kita ade kat angkasa lepas..mmg sgt menakjubkan..mmg best..tp skrang x tau la camne rupanye..tiket pun belas2 je..

k la layan pic2 yg byk ni..














Sunday, October 06, 2013

..Produk Anugerah..

Salam..

percubaan ke 2 membuat entry melalui phone..di sebabkan percubaan pertama telah berjaya..hihi..entry dikarang sambil enjut dak cik rania dlm buai d ptg hari sabtu..dan entry ini di post hr ahad..makanye ini entry d auto post..hihi..


Hari tu kat foodcourt ofis ade org jual produk ni..so aku pun pakat beli ape yg slalu aku n family guna..lagi pun tokey ni offer harga yg murah..ade diskaun..tu beli tu..

Rasanye seme tau kan..produk ni dibacakan ayat2 Al-Quran dan mcm2 doa..utk melindungi dan sbgainye..dan aku pun mula guna ms ade gangguan dulu..ade membe opis suh guna..

Produk Anugerah yg slalu dgunakan air anugerah, minyak wangi kasturi, losyen sejuta khasiat anugerah, minyak sejuta rahsia anugerah, kismis anugerah n yg terbaru try gamat king anugerah..

Nk cite ape rasa pun x tau nk ckp mcm mane..tp yg tau n percaya semua penyakit ada ubat dan penawarnya kecuali mati..lagipun produk ni berunsurkan kaedah Islam..pasti kita tak was2..dan percaya akan ayat2 suci Al-Quran untuk sembuhkan sakit2..In Sya Allah.. 

Klu nak try n nak tau kegunaanye, google je cari..n biasanye kat kedai2 yg jual jamu2 pun ade jual produk ni..dan 1 lg wajib tau kita mencari produk yg halal untuk digunakan..

Haa madu dlm pic tu bukan produk anugerah yer..madu produk lain..tp kat tokey ni ade jual n ade diskaun tu yg beli jugak..lg satu jgn lupa yer untuk amalkan pemakanan sunnah kita yerk..