Tuesday, February 17, 2009

...Mesti Tonton..Telatah Upin Ipin tk membosan'n...

aduh...seme org dok crite pasal cite ni...bila aku nk g tgk nih...dapat emel pun story cite ni gak...masuk blog dilla pun dia kata g tgk upin n ipin...aku ske narnye tgk cite nih...masa bulan pose dulu klu ter miss tgk cite...leh marah tau jdnye...hehe...takpe nnt akan ku tgk jugak...

----............................---

kat bwh ni ade story dr emel yg ku copy atau pun baca je dlm berita harian...haha...aku pun bangga ni hasil ORG MELAYU...aku pun dh tgk cara pemibikinan filem nih...derang mmg nmpak happening bukan pening ye....n very frenly...

----............................---

Comelnye...Betul betul betul...

Hasil anak melayu..boleh di banggakan
SETIAP aspek yang dipaparkan menerusi filem pertama terbitan Les'Copaque Production Sdn Bhd ini mendapat penelitian yang cukup rapi daripada 40 animator tempatan.
Sebenarnya pembabitan tenaga kreatif dalam filem ini adalah sesuatu yang patut kita banggakan.
----............................---
Hasil kerja atau kreativiti mereka bukan saja dilihat sempurna dari segi teknikal malahan adunan elemen yang kompleks turut diserapkan menjadikan filem ini hampir sehebat filem animasi barat.
----............................---
Patut juga kita kagumi kerana filem Geng: Pengembaraan Bermula ini mempunyai jati diri, terutama dalam memaparkan budaya ketimuran.
----............................---
Sekalipun kos yang dilaburkan agak rendah berbanding filem animasi barat, filem ini masih lagi berjaya menyajikan kualiti yang diharapkan.
----............................---
Elemen seram, thriller (suspen), dramatik dan lucu yang semuanya dapat dirasai menerusi kesan bunyi dan suara yang mantap turut menaikkan mood penonton yang menontonnya.

No comments: