Monday, April 06, 2009

...erm nyum nyum...

saje je nk update ape aku mamam...hee...ari sabtu lepas ni la lunch aku n lie...masing2 tak tau nk mam ape...so kitorang mam la magga epal nih, tp masam tetap masam gak...nk cr magga masam yg biasa tu tak de...ni yg jumpa kt psr mlm sentul sebat je la...tp foto ni pun pas dh abis mam br teringat nk snap...heee...

narnye ade mempelam skali tp dh abis kene mkn dulu...yg tinggal mangga je nih...mam mempelam manis sebiji mangga 2 biji... masa sblum mam tu penuh la 1 bekas plastik tu...

ha ni sambal kicap aku wat seniri...erm same tau rase kat kedai...ahakss...ubuh cili api, gula, kicap n blacan ckit...sesedap bau la...aku ske ade rase n bau blacan ckit...

ha ni la dia time dh selesai...buah mempelam tinggal biji je tu...mangga lak tak lalu dh sbb pedas...lie tukang potong buah mangga, mempelam, aku tukang buat kuah kicap tu...kuah kicap tu ade lg tersimpan dlm peti sbb aku buat byk ari tu...sbb senang bila nk mkn benda dh ade je...hehe...

4 comments:

Skyways said...

ermm...sedapnyer....

Skyways said...

Sodapner...adui..

liessa said...

erm....mmg sodap...

yginsaf.com said...

perggh.. kecur sehhhh