Monday, June 29, 2009

...Dulu, Kini & Selamanya...InsyaAllah...

Erm disebabkan tak de mende ngat aku nk update...so aku create la something yg boleh aku update dlm blog nih...lame tul aku simpan draft nih...Story zaman dolu & kini...disebabkan bulan 6 ni 2 org best frenz aku dh kawin ateh n adik, so aku nk story ckit tentang cite2 lame kitorang...

...........................................

Alhamdulillah...kenal dr mase sek rendah lg smpai la skang...narnye kenal masa sek ren gitu2 je...angah, adik, n arwah alang dh kenal dr kecik lg...lebih kurang tadika kot...sbb derang tggal 1 kwsan perumahan...aku kenal adik sbb masuk 1 klas same masa darjah 3, kenal ateh sbb wakil sek dlm sukan hoki mase darjah 5, kenal arwah alang pun sbb join olahraga lari 4x100m wakil sek masa darjah 5...pas tu darjah 6 masuk kelas sukan same ngan ateh n arwah alang...

...........................................

pas tu bila masuk sek men form 1, aku jarang masuk kelas, sbb aktif sukan...bila dh abis sukan dekat pertengahan tahun aku masuk kelas tiba2 ade org dok sblah aku...angah baru pindah sek dr kg masuk smkbbs...aku takde kwn sgt sbb member sek ren seme lain klas...pastu angah kenal kan kwn2 dia adik n arwah alang...pas tu kitorang pun rapat...

...........................................

kwn la kitorang berempat...masa form 2 tu kitorang kenal achik lak...dia budak sempoi n slumber ckit...dok 1 blok ngan aku...masa form 1 kitorang slalu kutuk dia sbb achik ni cam selekeh ckit..hehe...naik form tu tak sangka lak leh offer dia join group kitorang sbb tgk dia cam tak de kwn...rupanye dia ni baru pindah sek dr kg gak mase ujung form 1...tu pasal la tak de kwn...

...........................................

mase ujung form 2 atau nk masuk form 3, ateh pun yg baru tukar sek dr kg pun join kitorang...adik ajak sbb kitorang ber5 so cr sorang lg tuk genap kan 6 org...

...........................................

So gitu la bermula nye group kitorang...mcm2 nama kitorang guna nini, mimi, didi la, pas tu dekna, dekla, dekni la...alih2 yg lekat smpai skang pgglan adik beradik...along, angah, alang, achik, ateh n adik...N name swas tu pun kitorang dpt sbb ade member yg suggest kan...sbb kitorang ni slumber nye budak huha huha... so derang suh letak SWAS..."Say We Are Slumber"...

...........................................

haa ni la foto2 yg ade mase zaman sek2 dulu...semua slim kan...alih2 yg slim skang angah n achik je yg mantain...hehe...klu nak tau yg best nye kitorang ni seme asal dr N9 n perak...best tak...Suratan @ kebetulan nih...hehe...aku kolo pilah N9+bote kiri perak, angah bahau N9, arwah alang seremban N9, achik kolo pilah N9, ateh jempul @ johol N9+melaka(tak hingat la pulak), n adik kuala kangsar perak...

...........................................

ni masa join Pertandingan Boria masa form 3...achik tak masuk sbb tak sihat..tp dia tetap dtg...mane i ye...hehe...dulu i ni garing ckit kulit nye...mane taknye asik dok atas padang je... Berdiri dr kiri: Angah, Arwah Alang n Achik... Duduk dr kiri: Ateh, Adik, n Aku ler... slim tak aku mase nih...hehe...

...........................................

...........................................

ni masa blik dr Qiamulai masa nak amik PMR...muka seme ngantuk tu...hehe...

...........................................

...........................................

yg ni lak masa raya kat umah angah...masa form 3 gak...gmbr lain tak de sbb byk di amik letak kt dlm buku kitorang...kitorang ade Story Book cite pasal kitorang n letak gmbr2 kenangan dlm tu...Dr kiri : Ateh, Adik, Arwah Alang, Achik, Angah n Aku...
...........................................

...........................................

Pas tu bila dh abis PMR adik pindah ke Kuala kangsar...Pas tu awal form 4, arwah alang meninggal dunia sbb accident...mmg sedih sgt mcm tak caya pun ade mase tu...pas tu form 4 gak angah lak dpt sek men vocasional..cam sek teknik gak kan...pas tu bila from 5 rasenye achik lak pindah sek kg..kt N9...so tinggal la aku n ateh sek kt sentul tu...

...........................................

tp Alhamdulillah...kitorang still contact...walaupun masing2 sambung blaja lepas SPM tp tetap tak putus kawan... smpai la skarang...

...........................................

Haaa...yg ni gmbr2 kawin...Alhamdulillah seme dh selamat mendirikan rumah tangga...Semoga rumahtangga kita yg dibina kekal hingga ke akhir hayat dan bahagia sentiasa...

...........................................

Achik kawin klu tak silap nikah n sanding 01.04.04...lame dah kan dia kawin...umur hband dia tak ingat lak...tp tua cikt la dr achik, hband nye org N9 gak...nikah n kawin kat kuala pilah, N9...achik ni narnye sedara aku gak...sbb atuk achik ngan ayah aku sepupu...so aku ni pangkat mak sedara nye lah...hehe...n klu nak tau hehe...leh lak join bgtau nih kek cni...pelakon Raja farah tu pun sedara aku gak...hehe...sobab eh dia sepupu ngan achik...lopeh dh bersoreh soreh...ha amik sumo sodaro...

...........................................

...........................................
Angah kawin, nikah 08.08.08...sanding 10.08.08...angah kawin ngan polis...umurnye sebaya...27 thun skang nih, org kuala slgor...so skang terpaksa berkorban dok asing...sorang johor sorang sentul...skali skale hband cuti baru la berjumpa...
...........................................

...........................................

haa...ni aku kawin...nikah 08.11.08, sanding 09.11.08...umur my hband 29 thun ni...lahir same ngan aku kat perak...tp family hband dok kt jengka pahang...adik yg kenal kan aku n lie...sbb adik n lie dulu keje 1 opis, skang lie dh tukar keje...alhamdulillah jodoh, hati dh terpikat terus ikat n kawin...hehe...
...........................................

...........................................

Ateh kawin, nikah 05.06.09 sanding 06.06.09...klu tak silap dia kenal ngan hband melalui chatting...umurnye 31 thun ni...kwn nye kwn...akhirnye slamat dh di ijab kabulkan dgn org johor...
...........................................


...........................................

Adik kawin, nikah n sanding 20.06.09 kat kuala kangsar...umur hbandnye 31 thun gak rasenye...lpas dh hampir 4 tahun lebih menyulam kasih...akhirnya slamat sudah di ijabkabulkan dgn org kelantan...
...........................................


...........................................
ni gambar terkini...masa nikah aku 08.11.08...ateh, aku angah n adik...achik tak dtg time nih...

...........................................

...........................................

haa...yg ni achik ade...time sanding aku 09.11.08...angah lak tak dpt dtg...sbb ade hal, sukan budak2 tadika...ateh, aku, adik n achik...
...........................................


...........................................

So gitu la story best fren aku...harap2 kekal sahabat sampai bila2...gelak, enjoy, huha huha, salah fhm, kecik hati, terasa tu semua normal la...ade...tp masing2 dh besar bukan kecik lg...so fhm2 la...yg tak elok kita buang yg elok kita simpan...normal la kan asam garam satu2 relationship tu...adik beradik pun ade gaduh kan...ni la pulak kita sesama kawan...

...........................................

huhu...time aku update blog ni pun tgh berkumandang lagu TEMAN SEJATI...aku suka sgt lagu ni..tenang n penuh bermakna...erm rindu plak zaman sek2 dulu...

...........................................

so...kwn2 hargai la kwn2 kita yg ade...sbb nak cr kawan bukan senang...KAWAN MKN KAWAN, MUSUH dlm SELIMUT byk...tp nk cr Kawan apatah lg TEMAN BAIK, SEJATI...bukan senang n susah sgt nak cari dlm zaman kemodenan ni... Berkawan biar jujur & ikhlas...bukan Bercinta je yg nk kene jujur & ikhlas...
...........................................

N just nk share ngan kwn2 seme...salah 1 nye prinsip aku...Dalam Rumah, Keluarga KAWAN aku...Bila Luar Rumah KAWAN adalah Keluarga aku... so dr situ kite leh create hubungan yg elok antara 1 sama lain...tp mana ada org yg perfect dr seme segi kan...sama la aku gak...cuma mcm yg dikata normal la klu gaduh n slh fhm...lumrah kan..dlm keluarga pun ade gaduh2...so masing2 dh besar...bak kata NABIL...

LU PIKIR LA SENDIRI...

...........................................

1 comment:

Naza said...

S.W.A.S!!! Friend Forever!!! Amin...
Nanti jenguk2 lak blog ateh..