Tuesday, June 16, 2009

...Koje takdo..apo laie, update blog yo la...

Hua hua hua...memandang kan byk keje yg tak dapek dibuat ari nih...so aku pun amik kesempatan nk becerita kat cni...system SAP down dr semalam, nak key in keje tgh bulan tak leh la lg, nk betulkan cuti n apply cuti pun tak leh gak...data celcom ekioks pun tak gak ade...so aku cr la keje lain...hehehe...

.......................................................

ha ni semalam opis mate aku ade tanye...camne rupa modem wayarles...ni la rupanye kak afne...smlm contractor tm tu dtg umah dlm 6 lebih pas abih keje sbb nk tukar modem...sbb aku ugrade kan dr modem biasa ke modem wayarles, free je so wat je la...ye la sblum ni ade wayar susah nk gerak2 sgt asik kat ruang tamu jer...ni skang nk layan tenet dlm bilik pun bole...hua hua hua...

.......................................................

.......................................................

ni lak laptop lie...lie dh dpt laptop baru kaler itam tu dr opis dia, laptop baru ni canggih la dr yg lame...so sementara laptop lame ni tak kene mintak...leh la aku guna...laptop putih tu second hand nye...best ape tmpt lie keje seme staf dpt laptop baru...jaga je la mcm seniri punye...

.......................................................

so takat ni tak yah la kitorang cr laptop...hua hua hua...tp klu andai kata lie nk tukar keje kene la pulang blik...n menganga la kitorang, tenet wat hiasan kat umah...tp takkan la lie nk tukar keje kot dlm masa 2 3 tahun ni kan...ni keje yg dia suka suki...hehe...

.......................................................

.......................................................

haa...lpas seme dh selesai pasang modem n menery guna tenet kat dua2 laptop...aku pun panaskan lauk...narnye ahad malam isnin ade kenduri kat umah family aku...kenduri doa slamat sbb adik aku br lpas xcident ari tu...so lauk2 yg mak aku bg nih smlm br panaskan n mkn...
.......................................................
kebetulan kak za ade bg ramungai, tq ye kak za...jasa mu tak dapek ku lupo...so aku tanye mak aku leh tak campurkan ngan kari daging mak aku nih...mak aku kata leh...so trus campuskan...sori la kak za tak pat nk wak opis... campur smlm 1 btg je...org potong dpt 6 ketul abis org ngan lie bedal...lie lak tak penah mkn...bila dh mkn sedap kata lie...tak tau nk kata rasa nye camne...tp aku suka la... ni lauk masa kenduri, lauk kari daging aku dh ote tambah ramugai, pastu udang sambal petai...tu yg smalam aku terbesin n seseme seharian...pas tu terung pajeri...n ade ikan masin tp aku tak amik...
.......................................................

.......................................................

erm ni la ramungai dr dekat...aku n lie siap cr dlm tenet nk tgk ape kebaikan nye...hehe...tp mmg buah ni byk khasiatnye dr akar sampai daun dia...kebanyakan wat herba...
.......................................................

.......................................................

so ade masa nnt leh cr lg n wat lg...mak aku kata ramungai ni byk saiz ade yg halus cam kacang panjang n ade yg sebesar ibu jari n besar lg pun ade...tp yg sedap kecik n sedang cam ni la...
.......................................................
TQ to kak za n husband nye yg tolong cr kan ramungai nih...katanye skang susah cr sbb bukan musim... tq tq...

2 comments:

Afne said...

tqvm nisa sbb meng'explain' siap gambo hehe.. segan le org tu laptop 2 ketol kt rmh. tak rebut2 nk online.

liessa said...

segan nye mende...laptop ade pun bukan nye hak milik kekal...cuma dibuat je jd hak milik...hehe...