Sunday, October 25, 2009

...Jalan2 & persediaan bersalin...


hehe...leh tak wat tajuk cam tu...

semalam seharian dok bejalan...execise skali...dr pg dh kuar, kul 9 lebih...tp bukan g keje, g bejalan haha...mula2 g brekfast kat pandan...pas tu beli brg dapur ckit kat tesco...pastu dr tesco g jln lak ke jusco...

narnye nak cari barang baby...yg enjut2 tu...kain jarang2 tu...ape ntah namenye...tapi kat tesco takde...g lak jusco keramat...brg nye ade tapi yg tinggal display nye jer...tak mo la amik...rege pun leh tahan gak...rege dlm rm80 lebih discount 20%...tp sbb tak de stok tak jd amik...pas tu g giant kat keramat lak nak tgk, alih2 pun takde gak...

pas tu ondeway nak balik ke sentul, singgah jap kat ong tai kim sentul...sbb mak kata kat situ pun ade jual...haaaa...tgk2 betul ade...murah pun murah...rege dlm 41 hengget je...jauh beze ngan kat jusco td....tp tu la lupa nak amik gambar la...aku amik kaler biru kain net tu...ye la takkan nak amik pink lak...hehe...

n tuk foto kat bawah nih lak...cam ni cite nye...masa g jusco tu, dh tak beli brg baby, so kitorang pun jln2 ke brg letrik...alih2 sangkut kat tempat camera nih...memandangkan kitorang laki bini memang takde camera digital lg...so my hubby pun melabur la beli camera nih...

ni pun kan salah 1 brg persediaan tuk bersalin nnt...hehe...



Camera Olympus yg menarik perhatian hubby aku...aku ikut jer...n yg best nye camera ni anti gegaran...tangkap gambar kipas yg tgh pusing pun still nmpk bilah...goncang camera pun still nmpk gmbr sebijik2...ok la tu kan...hehe...camera ni ade 3 kaler, silver, putih n pink...kitorang amik kaler silver...mcm cermin lak depan dia...



so pas nih leh la tangkap gambo bebanyak...tak yah guna hp lg...rege camera ni pun boleh la tahan...tak la mahal sgt n tak la murah sgt...tp ratus2 la gak kan...yg penting kita suka n puas ati ape yg kita beli...

pas tu bile semua dh settel singgah sentul antar brg baby...pas tu masa nk lik ampang singgah jap kat tasik ttwangsa, exercise jln2 lg...pas tu dekat kul 5 gak baru sampai umah...hehe...jln sakan...dgn harapan supaya mudah nak bersalin nnt...hehe...tapi sampai skang ni cam lum ade tanda lg yg aku bakal melahirkan anak...

Kawan2 semua, harap sudi la doakan ye supaya aku selamat melahirkan anak nnt...Moga2 dipermudah kan segalanye...Ni pengalaman pertama, biasa la kan seme prasaan ade...esok isnin dah masuk 39 mggu...kene g cek up lg...doktor bg last date pun smpai 2hb 11 ni je...klu 1hb 11 ni tak rasa nak bersalin lg, aku kene g sepital n induce 2hb tu...sbb nye ade kencing manis, wlupun tak teruk mane, tp doktor still take care...

So kawan2, klu de salah silap sorry ye byk2 sama ada sengaja atau pun tak sengaja...


7 comments:

IeRa said...

semoga selamat melahirkan & selamat berpantang..

liessa said...

thanx sbb sudi mendoakan...hehe...berdebar je tggu saat yg dinanti nih...

rineyazura said...

k nissa, slmt melahirkan n slmt bpantang..smga slmt semuanya..AMin..

Afne said...

ko maksudkan bouncer ke nisa? kt anakku pn ada.

moga dipermudahkan & slmt semua. amalkan ayat nabi yunus, ayat kursi, 3 kul, al-fatihah.

liessa said...

tq riney...
tq kak afne... ha ah kot...org pun tak tau name nye ape...tp dh beli dh...memang mak org kata tak guna lame sgt tp at least nk la jugak merasa ade 1...hehe...

+ EVLENSA PHOTOGRAPHY + said...

hi nissa..ingatkan awak dah bersalin...takpe..baby masih nak duduk dalam perut mama dia lagi tu...
insyaallah akak doakan nissa dipermudahkan masa melahirkan baby tu nanti...

"selamat berpantang yer"

Mama Darwisya said...

dah bersalin ke? semoga selamat yer...slamat berpantang