Saturday, February 28, 2009

...ha..dh smpai sofa baru ku...


haaaa...ni nk cite ckit...pasal sofa yg baru aku beli...hehe...dh lame ngidam narnye...br skang dapat...tp tak pe lah...aku pun slalu pk ada rezeki, insyaAllah dpt ape yg kita nak kan...

narnye nk beli ni dr awal tahun lg tp asik tangguh je...sib baik aku nih penyabar org nye...ahaks...idea nk beli ni dtg masa aku MC ari tu la...kebetulan klinik yg aku g tu bersebelahan ngan kedai perabot...

bile kuar dr klinik tu lie ajak singgah...aku pun follow je la...tgk nye tgk akhirnye bekenan ngan sofa nih...simple je...sbb aku n lie mmg tak ske byk2...umah besor tak pe la...ni umah bese2 je...

sofa 3 seater L shape...tak brape nk mahal n murah pun, tp bole lah...regenye atas RM300 n bawah RM400...bape yek...haha...pillow kecik tu tak de skali ye...tu sdn.bhd...saje je letak disebabkan kaler nye se akan2 same lie suh letak skali mase aku nk amik gambo nih...haha...



erm tgk la...semangat tul lie menery sofa baru nih...hehe...heee...gambar senset nih...ahaks...



ha ni gambar dr jauh aku amik ruang tamu ku...slerak ckit kan kt tv tu...next month...InsyaAllah klu ade rezeki lg ade benda gak aku n lie nk beli lg...ngat nk beli rak TV lak...tu pun lame gak dh ngidam...



klu tak silap aku order kaler dark coklet tau...n pillow nye krim kekuningan...tp bila dtg lain lak kaler nye...cam kaler dark purple ke merun pun ade...sib baik pillow same kaler...tp nk wat camne trime je la...malas nk g tukar2...nnt byk hal lak...leceh nnt...aku lak mmg tak sabo nk menery sofa nih...hehe...



tp yg nyata tmpt yg aku beli ni mmg murah la brg2 dia...kedai perabot bese2 je...kt pandan tp yg penting trsptation charge takdo...tak tau la klu derang dh charge skali kt brg...tak pe la yg penting aku ske brg2 yg aku beli...tak kesah la mahal ke murah...

...aduh.. akit tul pale aku mlm td...

mlm td aku rase haru tul la...dh la sakit kpale pas tu sakit perut lak...br je ngat nk g tesco lpas lie lik keje...tp ape kan daya...hasrat tak tercapai...lie pun lik lmbat mlm td...pg ni pun lie keje lak tu smpi ptg...aku lak dok umah je la...sbb atas nasihat hband aku yg tercyg...dia kata tak yah la aku g koje pg ni...aku pun tak le g koje wat OT pg nih...

pas tu mlm td nak tau aku mam ape...aku mam KFC... aku mintak tlg lie belikan KFC...rase cam nk mam KFC...sbb nk masak tak larat kan...huhu...tp tak abis pun...ye la peyut dh masuk angin...huhu...


erm tgk la mkn seketul je..slalu 2 ketul tu abis...ahakss...tp sblum hband aku lik aku dh minum milo ngan roti sekeping...sbb tak tahan menyesak nyesak peyut aku...

erm pasal g tesco mall...tak pe lie blik keje ptg nnt aku g le...haha...ye la nk beli brg dapur...brg dh abis...hehe...


Friday, February 27, 2009

...Ari ni aku g sooooping...

hehe...erm ari ni aku g soping ngan membe opis...kak epa ngan kak pah...tujuan asalkan, kita nk cr brg2 yg sgt la penting...haha..ade la yg penting nye...secret micret nih..tak leh bgtau...

lepas soping kitorang pun mkn la...makan kt Restoran Syukran...berdepan ngan pudu raya...bole la ok gak la...sbb ari ni takde sorang pun yg rasa teringin sgt nk mkn kfc ke...mcd ke...so kitorang cr kedai yg jual nasi...

so, ni la menu aku tghr ni...Nasi Goreng USA...rege nye RM5.00...plus minuman jd la RM 6.50...fuh...jauh tau import nasi goreng nih...aahaks...kak epa ngan kak pah laks mam nasi berlauk...kaaari mamak...eh ye ke...ye kot rasenye...

tp ape yg mengkompiuskan kitorang...n membuatkan kitorang terpikir...kedai ni ade frem 'Anugerah Emas Safura' la....sbb album terjual lebih bape ratus ribu unit...ntah le...ade share ke safura ngan restoran nih...aahaks...

n ni lah bungkusan nye...brg2 yg ku beli dr tempat membeli belah...Mydin Mall...hahaha...beso tak plastik beg tu...huh jenih aku nk bawak lik tren ni nnt...huhu...

ni br ckit...narnye 1 plastik je...aku snap 2 kali gambo tu...ahaks...mlm nnt aku sambung ngan hband aku laks...kat Tesco Mall...hahaha...kata baru dapat goji...hehehe...

...ala bosan la aku...

kenapa jd begini....huh...geramnye aku...
nape bile aku tukar background ade je problem...
eeee geram tul la...
---..................................---
dh la pemplet yg ade simple je...
nak amik yg lain de je yg tak betul...
tak aci tak aci tak aci tul la...
huhuhuhu...

Tuesday, February 24, 2009

...aku MC hari ni...

Haa... kan dh tercapai gak cite2 aku nk amik MC...hr ni aku cuti gak akhirnye...sbb sok sok lusa dh bz ngan Stocktake lak...tak leh nk cuti nnt...so hr ni aku dok rehat la kat umah...n ni la xtvt aku hr ni...

aku g klinik pun tghr...sbb lie takleh antar pg...sbb setiap hr selasa seme staf jaring ade perhimpunan...erm mcm dak sekolah kan...tp narnye tu la xtvt derang tuk eratkan sesame staf...eceh...hehe...

aku laks sementara tggu lie...aku tido...erm mcm gambo baby kat bwh nih la...haha...n dekat kul 12 br la nak masak...



aku tak tau nk masak ape narnye...aku pun belek2 la resepi yg aku print dr internet...pas tu jumpa ayam masak cendawan cina...ala cam lebih kurang masak kicap gak...bahan ada aku pun masak je la...

pas tu aku rasa cam tak de selera laks...huhu...pas tu selak nye selak lg resepi, aku nmpak resepi sosej baked bean...terus terbuka selera...aku pun masak le...aku pun siap suh lie belikan roti nk mam ngan bean ni nnt...


erm bile lie dh sampai kitorang pun mam la tghr sesama...aku mam roti ngan bean...pas tu amik nasi gak la ckit...dh siap mam n solat...kitorang pun g la klinik...

doctor tu check senang je...tekan2 ckit perut tanye sakit ape, ade loya2 ke muntah2 ke...aku ckp ada la ckit rasa senak cam loya...pas tu dah...dia kata maybe angin ngan gastrik...n terus bg ubat...erm senang je kan...aku pun blik je la...

bila dh lik...lie pun dah g keje...aku ape lg...dok tgk tv jap...pas tu BOMMM la...hahaha...bom je la keje aku...tambah2 lak ujan...Uuuhhh sedap tul aku bom...hahaha...

...huhu...aku sakit pale n peyut la semalam...


Semalam masa keje aku dh rasa cam tak sihat je...narnye aku sakit perut dh lame dr mggu lepas lg...klu ikut kn hati mmg nak MC je...tapi di kuat kan semangat gak g koje...

n bile lik keje ngat nk masak yg simple je...memang ari2 simple pun...hehe...ni la rezeki ku mlm td...aku goreng je ikan siakap tu...n masak sambal masam manis...

aku kene asingkan sbb lie suke ikan goreng je...aku lak rasa teringin nk mam sambal tu...pas tu aku masak sayur kobis campur...erm dlm tak larat pun kene gak masuk dapur kan...tu la, dh name nye pun pempuan kan...hehe...



Sunday, February 22, 2009

...rezeki ku hari ni...


ha ni la rezeki aku hr ni...masak ikan cencaru belah blakang...ubuh sambal blacan...ala bukan susah pun..goreng je kan...pastu kawan nye aku masak sup sayur sawi...plus sambal blacan n petai...haha...erm siap le bau lepas nih...
Align Center
jemput ye...mkn2 jgn malu jgn segan...lepas nih aku update mende lain lak ye...hehe...

...Majlis sambutan hari jadi ina...


uhh penat nye semalam...ina nye keje la ni...hehe...hr jd ina 19hb 2. tp semalam br leh wat...sbb cuti kan...erm ni la suasana nye...siap gantung benda ni lagi...tp ni org sponsor...gantung je la...tak de belon2 pun...org besornye besday...


ni la rezeki nye...masak simple je...mihun goreng, mee goreng, nugget, kentang goreng,bubur kacang,tapai,agar2, n yg lain2 lah...yg ringan2 nye mknan...ni seme sponsor adik beradik ckit sorang...


ha ni la empunye bdn yg sambut besday...kek ditaja oleh along aku ngan aweks dia kot...merangkap bakal kakak ipar aku nnt...yg sebelah ina tu diva menceriakan family kitorang...haha..ahaks...kwn along aku n kak maria...


ni la antara tetamu yg menghadirkan diri...haha...kwn2 aku pun ade, angah n hband dia, ateh ngan tunang dia, adik tak pat dtg dia lik kg...yg selain nye kwn2 ina ngan kwn mak ayah aku...


ha ni time nk bukak hadiah...boole tahan la hadiah yg dia dapat...ade hadiah bantal, tuala, dompet, mug, n yg best nye dpt 2 beg tangan...1 member aku ateh bg...n 1 lg handbeg kak maria bg, gambar tak sempat aku nk amik bateri dh abis...huhu...pas tu ibu izzul bg t-hirt, punye la dasat, balut hadiah cam besor, tp rupa2nye besor ngan paper je...haha...tp yg paling best lg dapat buah tembikai...hahaha...erm tak delah yg tu abg band ina bwk buah tangan...pas tu abg tu bg duit kat ina termasuk la aku bg duit jer...

erm tgk la anak buah aku...org cebuk...dia pun cebuk gak...hehe...ummmuuuaaaaaaaahhh...

erm aku ngan lie pun dh letih time ni...org dh lik kitorang pun dok la lepak...pas tu ape lg sesi mengemas la pulak...

kt bwh de video pendek je...

video

...aktiviti aku jumaat mlm n sabtu pagi...


seronok nye bila lik keje ari jumaat kan...ye la sabtu ahad cuti...ni nk cite...tgh aku dok rehat tgk tv...tetiba ade org minta derma...
---........................................---
erm mesti pelik kan nape aku amik gambar nih...hehe..narnye sesaje je...sbb aku ske tgk resit ni...tgk la org tu tulis ape kat resit...MS.HATI BAIK...aku derma sekadar yg mampu n yg penting ikhlas la kan...pas tu dpt gula2 5 biji...

pastu keje aku ape lg...masak la...sementara tggu lie blik keje...aku masak daging msk merah je...pastu panaskan lik sardin semalam yg tak abis mkn...haha...jgn membazir...

pg sabtu lak ni bekfest kitorang...roti telur ngan jejari ayam...jejari ayam tu mcm nugget la...ngan air neslo...lepas tu kitorang pun cabut la g umah mak aku kat sentul...sbb ade majlis kat umah mak aku...

ni la keje aku masak je kan...haha...ye la tak masak kang lapar la jawabnye...

Friday, February 20, 2009

...aduh...

aduh mengantuk nye aku hr ni...tak sabornye aku nk cr bantal cam miowww nih...hehe...

n bosan yg teramat sgt lah hr ni...tambah2 lak tak de mende aku nk update...huhu...tak pe sok lusa de story takkan ku lupa kan ko blog...

Wednesday, February 18, 2009

...Celebrity Collage by MyHeritage tuk hband aku...

haha...aku wat gambar hband aku lak...same ker???uhh rupe Jet li tu...hehe...mesti dia tekezut tgk ni nnt...hahaha...



Tuesday, February 17, 2009

...hr ni aku g bukit jalil...

pg td dlm kul 11.30 aku n membe opis, z n amy kene kuar g bukit jalil...terpaksa gak kuar sbb aku ngan z dh tak tahan nk pegang token cimb bile nk wat trf...

---.................................---

sakit jari jemari aku ngan z yg tulus mulus ni bile tekan token tu...berlembut tak mo berkasar apetah lg...mmg tak mo gak...akhirnya aku ngan z terpaksa tunjuk jln pulang token tu...klu tak tukar token gak maknanye tak koje ler kitorang...hehe...

---.................................---

dgn pelepasan yg bos kitorang bg...n siap dibekalkan alat nih...tau ape nih...ha ni lah GPS yg bos kitorang pinamkan...memandangkan sorang pun tak tau nk ke Arked Esplanad,bukit jalil...ha tau ke kat ne...tu la aku pun 1st time g...

---.................................---

ha ni la GPS yg kitorang guna tu...senang bangat ade ni...

erm ni la tempatnye...yg kitorang tuju...

ni lak menu aku ngan z tghr td...RASAMAS...nasi ayam...amy mkn MC'D...huhu...aku narnye pose tp di atas sbb musabab tertentu aku pun buke le pose aku...aku siap tanye hband aku lg leh buke ke tak...dia kata tak pe...siap ckp bole pose ari kamis nnt...aku pun ape lg bebuke le...almaklum la...sahur td kan dia yg teman...kang blik nnt takde la dia tekezut tgk aku tak pose...hehe...

erm nyum nyum...cube resepi baru ni kat rasamas...erm bole la...rege die 13.88 tp disc 2.00 hengget..jd 11.88...pas tu leh pilih side order...aku pilih nasi ngan sayur campur...z amik nasi ngan fries...air sprite + apple...tapi aku amik apple je...tak mo campur2...nnt pening kpale...
---.................................---
dekat 3.30 br le smpai opis...sbb tggu token tu la...dia kata siap dlm kul 2.30 atau 3.00...
terpaksa le tggu...klu x sok tghr derang suh dtg amik...tak mo la kitorang...hehe...

...Mesti Tonton..Telatah Upin Ipin tk membosan'n...

aduh...seme org dok crite pasal cite ni...bila aku nk g tgk nih...dapat emel pun story cite ni gak...masuk blog dilla pun dia kata g tgk upin n ipin...aku ske narnye tgk cite nih...masa bulan pose dulu klu ter miss tgk cite...leh marah tau jdnye...hehe...takpe nnt akan ku tgk jugak...

----............................---

kat bwh ni ade story dr emel yg ku copy atau pun baca je dlm berita harian...haha...aku pun bangga ni hasil ORG MELAYU...aku pun dh tgk cara pemibikinan filem nih...derang mmg nmpak happening bukan pening ye....n very frenly...

----............................---

Comelnye...Betul betul betul...

Hasil anak melayu..boleh di banggakan
SETIAP aspek yang dipaparkan menerusi filem pertama terbitan Les'Copaque Production Sdn Bhd ini mendapat penelitian yang cukup rapi daripada 40 animator tempatan.
Sebenarnya pembabitan tenaga kreatif dalam filem ini adalah sesuatu yang patut kita banggakan.
----............................---
Hasil kerja atau kreativiti mereka bukan saja dilihat sempurna dari segi teknikal malahan adunan elemen yang kompleks turut diserapkan menjadikan filem ini hampir sehebat filem animasi barat.
----............................---
Patut juga kita kagumi kerana filem Geng: Pengembaraan Bermula ini mempunyai jati diri, terutama dalam memaparkan budaya ketimuran.
----............................---
Sekalipun kos yang dilaburkan agak rendah berbanding filem animasi barat, filem ini masih lagi berjaya menyajikan kualiti yang diharapkan.
----............................---
Elemen seram, thriller (suspen), dramatik dan lucu yang semuanya dapat dirasai menerusi kesan bunyi dan suara yang mantap turut menaikkan mood penonton yang menontonnya.

Monday, February 16, 2009

...aktiviti d ari ahad...masak n makan...

erm semalam aku takde wat ape...dok kat umah je lepas beli brg kat tesco...pas tu aku masak asam pedas ikan...saje teringin nk try lepas tgk resepi dlm Saji Online...1st time tau cuba try test nih...erm ok la...not bad...hehe...pastu aku goreng ikan masik sepat n ikan yu, beli kat psr mlm...

---...............................---

pastu petang aku wat lempeng...mkn ngan sambal ikan bilis...tak caya aku abis...aku mkn 2 keping je...yg lain seme lie yg mkn...huh...dlm 5,6,7 keping gak la aku masak...maknanye sedap ler tu...hehe...mlm langsung tak makan...dh kenyang sgt...hehe...tak caya aku tak mkn mlm...tp mmg nyata pun aku tak mam mlm...haha...

---...............................---

---...............................---

erm aku nih tak abis2 update masak makan...masak makan...hehe...tu je yerk...tak pe la...ikut ske ati je nih...

..ngantuk laaaaaaaaaaa...

erm ni la graf aku time koje...hehehe...


sbb aku selalu ngantuk ler...huhu...baik aku mengedit blog ku nih...moga2 segar bugar biji mata aku nih...huhu...bila senin jer cam nih le aku...malas tul nk koje... haha...tp 100% ape aku bg tuk koje...tul tak...haha...jgn mare ha...

Saturday, February 14, 2009

...erm x staff FO dtg ler td...


erm hari ni ade tetamu la kat opis...ada org dtg...erm ni la org nye...x staff fo...dia saje dtg pg td...katanye ikut hband dia g interview kat pj...sementara tggu hband dia interview, dia pun merayau ke opis kat bangsar ni...hehe...
---.............................---
erm dh berisi lah diana nih..tembam ckit...haha...pejam celik pejam celik...dh 7 bulan dh pegnen...jap je kan...tak lame lg dh pat baby...bunting pelamin la katakan...ahaks...


eh nape aku pun cam same bulat je nih...erm kompius nih???...hehe...
.............................

...Celebrity Collage by MyHeritage...


eh aper ni............haha....


---..............................---
haha...erm ni la keje aku di petang SABTU yg indah...sampai kat maghrib aku dok mengodek benda nih...sesaje...tak de benda nk wat aku cr le benda nk wat...
---..............................---
er ade same ke muka aku ngan beyonce nih...tak caya la aku...korang caya tak...huhu..klu tak caya g la tgk video kt sblah tu...tp video tu tak full la...tak tau nk wat camne kasi full...tgk la...same ke tak...hehe...byk gak aku cuba try test lain2 foto2 td...tp mesti terselit muka beyonce nih...cuma yg bezanye...aku nih cerah la kan dr dia...ahaks...ina pun aku wat sekali...hehe...
---..............................---
tang mane same pun tak tau ler...




...erm hr ni aku masak....ssooooootong....


hr ni aku masak sotong goreng kunyit...lame tak mam..tetiba teringat laks...tapi aku ske masak basah2 ckit...bukan kering mcm kat kedai...dh biasa kot mam cam mak aku masak... tu yg wat cam ni tu...
---....................................---
pas tu aku masak terung goreng cam hr tu...cuma kali ni tak berkuah...aku wat kering...hehe plus ngan ikan masin...emr lazatnye...hehe...meh mam meh...jgn malu jgn segan ye...nyum nyum...




Friday, February 13, 2009

...masak lelagi...

Disebabkan ari rabu ari tu aku tak masak, tapau je kat pasar mlm...so mlm td aku msk lah...hr2 mam luar mane larat kan...so smlm aku masak sayur goreng...tgk resepi dlm tv...simple je chef tu wat...ala cam yg biasa kita masak gak...tp sebab dh feberet aku sayur2 campur ni...so aku pun wat la...

---............................---

cuma yg lainnye resepi ni, chef tu tak guna bawang besar...cuma tumiskan bawang putih ngan udang atau pun sotong...klu tak silap chef tu guna udang tp aku guna sotong, sbb udang aku alergik ckit...

---............................---

n pas tu masukkan sayur2 keras dulu br yg lembut2...n yg pasti sos tiram kene ada...plus air rebusan ayam tp aku ubah lg sbb kiub ayam takde aku guna kiub ikan bilis...

---............................---

---............................---

erm sedap ape...abis tau...2 pinggan la dapat...yg penting jgn masak terlalu lama... seeeeedap...nyum2 nyum pas tu nk cuba try test menda lain lak lah...hehe...aku kan ske macak memacak nih...pas tu kwn nye cam biasa sambal sambal sambal...ikan...haha tu je yg simple aku rasa...

Thursday, February 12, 2009

...Uwa Uwa Uwa Uwa...dapat AwArd la...

wah...Award lg lah...TQ dilllla...ade org bg aku amik je lah...hehe...

----...........................---

---.............................---

So kengkawan yg tersenarai nie...jgn segan jgn malu yer...i nk bg Award kat u All...

kak pah

kak za

Congratssssss......

---..............................---

...jalan2 tgk kak za lepas bersalin...

semalam aku serombongan dr opis g tgk membe opis baru lepas bersalin...kat PPUM...ramai la yg g tgk...erm org gleme kat opis ni...tu yg ramai tu...hehe...gegurau je ye kak za...jgn mrh tau bile baca nnt...hehe...

..............................

just nk sharing some info pasal baby ni...baby ni beratnye 2.89kg tapi kecian ibu dia...baby tak nak kuar...klu tak silap dkt seminggu kot dr due date nye...baby boy...name tak letak lg...tapi yg besh nye ibu dia terer arr...bersalin push cam biasa ar...tapi ckit pun tak kene jahit... memang normal senormal normalnye lah...cayalah kak za...Alhamdulillah kan...

..............................

ni ada foto ckit...tgk2 lah yer...

..............................


ha ni time jln kaki nk ke wad bersalin...tak aci nape gambar aku di snap dr blakang jer...huhu...


ha ni lah baby nye...ala tomeinye...geram aku...1st time aku brani nk dukung baby yg baru lahir...klu tak sblum ni tgk2 pegang2 yum2 jer...


ni la dia suasana kat dlm wad...ramai bangat tau...n yg bertudung itam bebunga tu la kak za...

ha ni masa ondeway nk lik...pergi balik kitorang naik taxi...tapi yg kelakornye...masa nk g n lik kitorang,aku, kak efa n shera nye taxi last skali dapat tp kitorang leh sampai dulu dr taxi kak pah, dila, kak ros n kak afne...haha...kitorang siap snap lg gambo taxi derang...haha..membuktikan yg kitorang dh sampai opis...hehe...tak caya...aku pun tak caya...

...Baru t'ingat nak wat TAG n AWARD kak epa ni,hehe...


TQ kak efa...dapat AWARD lah...ha pd kwn yg nk amik nih aku awardkan pd yg nak...amik lah seme kwn2 ku...

---.....................---



Sooorry la kak efa ye...lambat tul jawab tag nih...ha skang dh jawab dh...patut lah cam ade benda je tak wat lg dlm blog nih...hehe...erm best gak jawab menjawab nih...
---.....................---

Here are the rules
-List these rules on your blog.-Share 7 facts about yourself on your blog.-Tell 6 unspectacular quirks of yours.-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.-Link the person who tagged you.-Leave a comment for each blogger.

7 even facts about me:

  1. aku ade 7 org adik beradik n anak ke-3...2 je perempuan yg lain bad boy...hehe...tak ah bad...ok lah...

  2. aku anak mix...mix Kg.Dioh,Kuala pilah,N.9 + Bota kiri,Parit,Perak...haha...tp lahir kat Menglembu, Ipoh, Perak...tak penah dgr? tak pe nnt tgk peta malaysia ye...situ memang byk lembu...
  3. aku dah kahwin ngan hband aku...hehe..la mestilah kawin ngan hband aku kan...n ada 2 anak...tak tau ker...la anak mata ngan anak tekak la...anak zuriat permata hati lum lg la...InsyAllah...ondeway ni...tgh usaha KUAT...Harimau...hahaha...
  4. ape lg ye...haaa..feberet kaler aku...dulu aku suka sgt kaler BIRU ngan HIJAU...tp skang ranking tuk kaler tu dh jatuh la...aku ske kaler GOLD n COKLAT n PINK...sbb tu masa tunang kaler biru...n kawin gold n coklat...
  5. aku ni tak ske merayau atau bahasa lainnye tak ske merayap...tak caya tanye la aku......erm mmg la tak ske merayap sbb aku berjalan...aku narnye mmg tak ske kluar tanpa hala tuju...klu tak de benda nk beli aku ske dok umah jer...tambah lak skang hband pun mmg same jenis ngan aku...klu boring camne pun kat umah...tp klu tak de ape2 kat luar...mmg kitorang takkan kuar...
  6. ha...aku de best fren...yg memang paling best lah kawan...gaduh camne pun kecik ht camne pun kitorang TOTAP KAWAN...tetap sahabat tau...kenal dr sek rendah sampai la skang...ade yg kenal masa dajah 3 n ade masa dajah 5...last kenal ngan achik masa form 1...kitorang ade name grup..SWAS...erm ade makna tau...kitorang tak panggil name seniri...sbb dh cam adik bradik kitorang guna name Along,Angah Alang,Achik,Ateh n Adik...n aku la Along nye...tp Alang dh takde...masa form 3 lg...skang yg tak kawin ateh n adik...derang ondeway...
  7. n selain aku ade kawan2 yg baik sekeliling aku...aku tetap bangga n syg ngan family aku...sape tak syg family kan...sbb prinsip aku dr dulu, kini & selamanye..."DLM RUMAH FAMILY AKU ADALAH KAWAN AKU, LUAR RUMAH KAWAN AKU ADALAH FAMILY AKU..."kene fhm tau KWN tu maknanye org yg aku kenal bukan org yg aku tak kenal...

---.............................---


6ix unspectacular quirks about me :

  1. aku ni narnye jenis yg sensitip...ntah la tak tau nape...dulu, aku pantang klu ayah aku mrh...klu ayah aku mrh...mkn dalm tu...cuba klu mak aku...bese2 je aku rasa hehe...

  2. aku ni pun narnye baran gak tau...tambah la klu org menjawab bile aku mrh...ooo tangan bole naik tau...
  3. tapi aku ni narnye susah nk marah...bile dh mrh sekali tu yg baran tu...tapi yg sadisnye...bila aku dh tahap baran yg melampau...tinggi tahap KLCC...klu ade brg kat tgn mmg aku hempas n baling2 kan...pas tu aku seniri yg nangis...yg tu aku seniri tak tau nape...mmg kompius...
  4. aku narnye jenis org yg tak boros...tapi bila sekali dh membeli...mggu2 akan dtg mesti nak membeli lg...biar le menda tu kecik pun...tp nk gak...cukup bulan aku pau hband...hehe...
  5. aku ni narnye rajin lah gak org nye...tp ku dh sampai tahap kemalasan nye...mmg aku akan malas nk wat ape2 je...klu dh malas mmg aku tgk tv n bom je la...klu dtg rajin mmg seme menda aku wat...tambah lak klu umah bersepah aku mmg tak ske narnye...
  6. n aku ni memang byk pantang...pantang jumpa...klu mknan ada 5 jenis lauk tu...mmg seme aku nk rasa...aku mmg ske mkn tapi skang kene diet ckit la...sbb tak mo berat naik lg...hehe...

aku narnye tak tau nak tag sape...sbb aku tak dpt lg blog2 membe aku yg lain...tag kak za je la...hahaha...


Wednesday, February 11, 2009

...makanan lagi...mamam jgn tak mamam...

erm memang la makanan lg...kan aku kata aku suka masak lauk pauk nih...suka menery...smlm aku masak simple jer...sbb kpala aku pening smlm...aku masak kangkung blacan ngn goreng ikan masin n pekasam jer...sambal tempoyak tu mak aku bg ari senin hr tu...tp sambal ni tahan lame...sedap bile asik perangat je...

................................

huh tambah2 lak ujan...memang kene la...byk tul hband aku mam...dia mmg suke lauk yg simple mimple nih...dia tak suka sgt gulai2 yg bersantan nih...mkn tp kureng le...

................................

lebih2 kangkung tu aku wat nasi goreng pg td...sbb memang msk nasi lebih...sbb dh tau kangkung tu mmg sedap bile masak nasi goreng...hehe....

...Tips berbelanja dgn Bijak...


Semalam aku ada baca paper...n aku tertarik ngan artikel ni...tips ni mengingat kan aku pd waktu2 gawat ni...supaya aku tak slalu menghabiskan duit hband aku...eh silap laks...duit aku...n......duit hband aku jugak la...hehe...

...............................

sejak2 kawin ni rajin laks aku membeli brg...memang la hband aku seniri yg bg...tp nnt bila duit dh ckit camne lak...haaaa...sape nk jawab...

...............................

kat bwh ni ada beberapa tips yg aku copy dr paper untuk rujukan kita supaya dpt kawal duit kita...

..............................

tp yg nyata aku ngan lie memang ada amalkan beberapa tips tu...mcm menabung, kad kredit???...erm ni memang tak guna langsung...n aku ngan lie mmg slalu mam kat umah...kadang2 je br mam kat luar...n yg lain tu memang bole sgt nk di amalkan...senang je kan...

.................................

so, jom kita amal2 kan ye.........memang berbaloi.........

Monday, February 09, 2009

...sukanye...aku bakal dpt sorang lg anak buah...

ha brita gumbira...brita gumbira...8 bulan lagi aku akan dpt sorang lg anak buah...erm ptg td aku g umah mak bapak aku...along aku ngan bakal kakak ipar aku pun ade...abgngah ngn kakak ipar aku pun ade...
............................................

nk dijadikan crite...rahsia bocor...bile kakak ipar aku kak ti nak solat asar tetiba dia muntah2...pastu adik beradik aku ngan mak aku serkap jarang je la...tak brape lame pas tu abgngah aku pun kuar kan la foto ni...tarikh hr ni...baru je g cek...
..........................................

rupe2 nye...memang sah dh pun...5 minggu dh...syukur Alhamdulillah...tambah sorang lg ahli keluarga aku...huh tak sabor tul...tapi ade gak part yg sedihnye..................
........................................



bila dh tau kak ti pregnant baby ke-2...mak aku pun terus masukkan aku dlm crite...huhu...nie yg tak sedap dgr nih...sedih tau...klu org tanye byk kali...bila lg aku nk pegnen lak...huhu...leh mkn hati tau camni...sib baik lie faham...bile balik dia pujuk balik hati aku nih...dia pun mkn hati gak td...huhu...aku pun baru kahwin 3 bulan...
...........................................

dah belum rezeki lg...kene sabar la...benda camni bukan leh paksa2 kan...aku harap n berdoa moga dicepatkan rezeki aku...amin.......

...erm masak lagi...hehe...

haha masak lagi...erm ni rezeki hr ni...aku masak sup cendawan plus carrot n plus lada bengala...erm soooodap...hehe asik2 sedap je ye...
...................................

pas tu kawan nye aku masak ikan kerisi sambal cili api...ngat nk masuk kangkung blacan...tp hati lebih tertarik nk wat sup...haha...nyum nyum...mamam mamam...
...................................



tapi lauk ni aku ngan lie mam siang je...sbb mlm dh mam kat umah mak...hehe...jln2 cari mamam...

...cuti2 malaysia lagi...

ha cuti lg...ni le keje aku time cuti...ala tak de wat ape pun...so rajin ler memasak...sabtu aku takde masak ape2 pun...cuma lauk beli jer...ngan tambah goreng ikan masin ngan ikan pekasam ubuh cili api ngan bawang pas tu perah limau...perggghhh sedap tul...walaupun simple tp naik selera jdnye...tp lupe lak nk amik gambar...
.................................

ha ni...ada gambo...ni aku semalam...ikan tongkol masak kicap ngan bayam tumis air je...tp yg sodihnye...haaaa...tgk ler jari ku...sampai terluka...aduhhh...sakit tau...menitik nitik darah...sib baik tak masuk dlm lauk...klu tak leh jd Raja Bersiong...hahaha....
................................



erm tak pelah...org kata bila kita sakit atau luka2...maknanye dosa kecil kita terhapus...
tak pelah...luka kecik je...haha...

Saturday, February 07, 2009

eh ape tu???...haaa...ni ler tomyam yg aku masak seniri...kan mlm semalam aku kata nk masak tomyam tp tak jadi sbb masak menda lain...jadi mlm td aku tunaikan hasrat aku nk masak tomyam...erm lazat nye...hehe...aku seniri puji masakan aku...erm hehe??????

.............................

.......................

erm tp memang sedap la...hehe...masak tomyam tu....dapat penuh 2 pinggan...pinggan yg aku guna letak terung ngan ikan masin tu...abis seme tau...kitorang ber2 je yg mam...

.......................

aku letak ayam, daging ckit n sotong...pastu cendawan, carrot n kubis ckit...sbb tu je bahan yg ada...sib baik serai ngan daun limau ngan limau dh beli kat pasar mlm...

......................

tu yg dpt habiskan seme bhn mentah aku tu...sbb sok lusa memang nk beli yg baru pun kat tesco...erm...ni la hobby baru aku...cuba try test resepi masakan...masak lauk pauk ni aku ske...tapi bab kuih muih ni kureng ckit...haha...tp yg paling best bab MAKAN la......tu lg ske...