Sunday, February 28, 2010

...Aina : "Wedding Contest"...


erm...join lg...narnye tak brape nak ngantuk lg mlm ni...tgh dok buka blog...nampak ade contest nie...tgk2 n baca2...cam best jer...teringat lak masa kawin... masa buka hadiah kawin dulu...

ni la contest nye...sape nak join leh klik kat bawah tu atau kat banner tu yer...ade syarat2 n hadiah nye sekali...contest ni baru jer mula...n tamat ujung bulan 3...




Apakah hadiah perkahwinan yang paling ideal drpd kawan² untuk aina dan kenapa.?

K ni la idea sy untuk hadiah perkahwinan aina nanti...sy pilih hadiah2 ni bukan tuk main2 tau...sy pilih hadiah2 ni atas beberapa sebab...

1. sy pilih barang2 yang ada kegunaan.
2. hadiah yang murah ke mahal bukan ukuran.
3. hadiah kecik ke besar tak jadi masalah.
4. hadiah2 cam ni jarang org nak bagi hadiah.
5. hadiah barang2 cam ni kita akan selalu guna.
6. bila kita selalu guna secara tak langsung kita dah buat pahala untuk si pemberi hadiah.
7. yang penting niat kita ikhlas nak bagi hadiah.
8.dan Kita dah buat pengantin happy dan pengantin tak payah dah lepas ni nak pk beli barang2 cam ni...hihihi...
9.lgpun hadiah2 kawin kebiasan nye org akan bg set pingan mangkuk, set cawan, set gelas, dapur, blander, periuk nasi dan sebagainye la...hehehe...almaklum la, pengalaman dah ade...hehehe...kadang2 tu sampai 2 3 biji barang yg same...haha...ape2 pun kita kene tq pd pemberi hadiah kan...tqtqtq pd kwn2 yg bg hadiah...

k ni la hadiah yg sy cadang kan...

pertama... set sudu Garfu...sbb jarang org bg...dan pastinye ia 1 kerpeluan yg penting...wlupun kecik ia amat berguna...



kedua... Lesung Batu...selalu org bg blander...klu nak buat sambal blacan camne...takkan nak guna blander kot...mane sedap kan...hikhik...



ketiga...Set cadar biasa... ni penting gak ape...sbb lepas kawin bila dah duk umah seniri, takkan nak bawak cadar pengantin kot...takkan nak pakai sampai lebam...hehe...at least nak gak tukar2 kan pakai kan...klu dh ade org bg senang la...hehe...



n last...kuali...yg ni pun penting...susah nak memasak klu takde kuali ni...tak nikmat tau klu nak mengoreng selain dr kuali jenis nih...hehehe...bagi sy la...org lain tak tau la camne...


erm leh ker...suggest byk cam nie...harap leh trima la yr miss aina...hadiah2 ni seme nye dr pengalaman...sy seniri sampai skang masih guna hadiah yg org bg, salah duanye contoh ialah set sudu dan kuali...tq to fren yg bagi...hehe...

mcm cadar sy pernah bagi hadiah kawin kat member...derang kata berguna tul...sbb leh terus guna, tak yah susah2 nak kuar g beli...hehe...

k la harap dah ok yer...pice tq to google...ahaks...



1 comment:

Cik aiNa said...

hahaa...aina nak cadar lebih sket..haha. oke2..entry yang bagus. aina dah update list contestant tu.