Thursday, February 11, 2010

...Name My Baby Contest!!...

Salam...kali ni nak join contest anjuran blog Ida...Siapa nak join just klik jer kat blog Ida ni yer...syok lak join contest...hehe...Tuah ayam nampak di kaki...Tuah manusia tak siapa yng tahu kan...ada untung menang la, tak de untung dok diam2 je la kat bukit beruntung...eh melalut lak...haha...

k la, cik puan Ida Nama yang sy sertakan ade dibawah yer...

CONTEST! CONTEST! CONTEST!

Syarat2 Penyertaan
1. Mestilah menjadi "Follower" blog ida
2. Letakkan banner contest di atas di sidebar blog anda
3. Letak tajuk entry " NAME MY BABY CONTEST" dan mestilah link back to my blog ok.
4. Setiap sorang dibenar memberi 2 cadangan nama bayi. 1 nama lelaki dan 1 nama perempuan
5. setiap penyertaan hanya dibenarkan mencadang 2 nama tersebut sahaja.
6. Setiap nama yang dicadangkan mestilah disertakan maksud dan ulasan anda ( kenapa anda mencadangkan nama tersebut).
7. Dan akhir sekali tinggalkan jejak penyertaan di petak komen.
8. Tarikh Tutup penyertaan adalah pada 24 Feb 2010 ( tarikh birthday Arwah Ibuku)
Hadiah :
Memandangkan ida ni penjual CD.. so hadiahnye juga berupa 1pc Babyland Cloth Diaper (Plain Color/printed - depend pada pilihan pemenang) untuk anda yang bertuah memenangi Peraduan ini.. so jom la sertai...

.................................................

Saya letak nama ni sbb nama ringkas, senang nak sebut dan ada maksud...sy ada letak sekali maksudnya dan ulasan yg sy fahami untuk cik puan ida...

Muhammad Zafri...Maksudnya : Nama Nabi Muhammad saw dan kemenanganku...

Setiap Ibu bapa pasti mengharapkan anak mempunyai ahklak yang baik dan terpuji seperti Nabi Muhammad saw...Dengan memilih nama yang baik sudah pasti dapat mengambarkan peribadi si pemilik nama...dan apabila anak berjaya menjadi insan cemerlang dan baik budi pekerti sudah pasti ia menjadi satu kemenangan buat si Ibu dan Ayah kerana dapat mendidik anak menjadi insan yang sebaik baiknye...dan anak boleh menjadikan maksud nama sebagai pembakar semangat supaya sentiasa beroleh kemenangan...

Nur Nafeesa...Cahaya dan Yang Bernilai @ Berharga...
Setiap wanita harus menjaga perilaku dan peribadi nya hingga ke akhir hayat...itulah umpamanya insan bernama wanita...Nur Nafeesa, Cahaya yang bernilai dan berharga...Dan ibu bapa pastinya mahu anak gadis yang baik budi pekerti, lemah lembut, pandai menjaga diri supaya menjadi insan yang bermaruah dan hidup sentiasa bersinar, bercahaya dan bernilai...bukannya menjadi insan yang rendah nilai akhlak nya...

2 comments:

wan senari said...

thanks for joining da cntest,, tp nama lelaki tu betol2 nama ank buah ida..hehe tak pelah... nur nafeesa tu tu sedap..thanks

Liessa said...

aaallllaa ye ke same huhu...erm ni kene bg nama lain ni...hehe...