Thursday, June 03, 2010

...Cuti & Jalan2 di Kuantan: Part 2...

Salam...ni n3 sambungan dr n3 part 1...

k sambung cite lik...xtvt ari ahad lak yer...bangun pepagi ahad tu...terus siap2 nak turun bekfes...turun dlm kul 8 lebih ngat tak ramai org, alih2 tgk erm penuh...kene beratur dulu tgk meja ade kosong ke tak...ye la tak turun rugi lak...menu kitorang cam biasa la...klu cuti, mesti pekene telur setengah masak 2 bijik sorang...tapi disebabkan byk menu kan hotel...so amik je la ape2 yg ade...hehe...

aku makan nasi goreng cina, telur setengah masak, omelet + kentang n minum kopi O...narnye nak amik scrambled egg tapi ter tik omelet kat kertas order tu...hehe...erm bedal je la janji telur...nak amik lagi cam segan la pulak...kui kui kui...hubby lak amik bubur nasi, telur setengah masak n omelet + bean n kopi...pas tu chicken sausage ngan puding roti + pan cake + roti bakar, kitorang kongsi berdua...hehe...byk ker kitorang bekfes...afiq lak bekfes mkn bubur nasi kosong je, pas tu kentang ckit ngan air suam jer...huhu...cian afiq...tgk la gaya afiq yg dok kat krusi tu...bukan leh dok diam...hehe...


lepas dh bekfes, kitorang g jalan2 kat kolam lak...posing2 amik pice...ngat nak bawak afiq main air...tapi ramai org lak...huhu...last2, bawak afiq main air kat dlm bathtub jer...bukan main suka lagi dpt tepuk2 air...


dh siap bekfes n jalan kat kolam...naik bilik n siap2 terus...tgh siap2 membe hubby call derang dh sampai kat bawah dh masa tu...membe hubby mmg dok kuantan n nak jumpa la kan...hubby dh lame tak jumpa member sek + housemate ms kat kl merangkap best fren...so dh dtg kuantan ni jumpa la...


dlm 10 lebih kot dh check out...huhu...awal tu...tapi tak pe la kata nk jalan2 kan...jumpa membe hubby derang ajak bekfes sbb derang tak bekfes lagi...pas tu derang bawak g Taman Gelora kat tepi pantai jugak...derang makan, kitorang minum jer...ye la kata dh bekfes kan...c pice, ade tasik teratai lagi...cantik lak tgk...


pas tu, kitorang g jalan2 kat Mini Zoo Taman Teruntum pulak...hubby pun tak tau narnye nak g kat situ...seb baik la ade membe hubby tolong bawakkan...hehe...masuk free je tempat open...lgpun tempat tak la besar sgt...tapi kira ok la klu nk jln2 tgk haiwan...zoo ni pun dekat ngan pantai jugak...beshh...


layan la yer pice2 haiwan ni...ade bear, ade kura2, ade helang, ada buaya...layan la...nak tgk pice besar klik kat pice tu yer...


macam2 ada...ok la...tak cas ape2 pun...


kita tgk derang...derang tgk kita balik...kui kui kui...


macam2 ade kan...nak tau banteng tu aper...banteng tu mcm seladang la...agak nye la...sbb ame je upenyer...ermm ade lagi...yg ganas pun ade...


erm sesi posing tetap ade gak...hehe...


pas dah abis menjelajah mini zoo...kitorang terus gerak ke Teluk Cempedak lak...ingat kan jauh...upenyer dekat jer...kat sebelah zoo ni jer...naik kete, jalan ckit dh sampai...haha...cantik sgt pemandangan kat sini...crius...ye la tghr kan, cuaca cerah, terang benderang...pas tu member hubby blanje lagi mkn eskrem Mcd lak...td dh blanje minum...ni blanje lg...hubby aku slumber je...dia kata tak pe, dh lame tak merasa membe dia blanje...so kitorang trima jer...haha...


cantik kan pemandangan kt pice atas tu...ade org main jet ski...ade ramai org posing2 sakan...termasuk la aku jugak, hihi...afiq masa ni tido dlm stroller...tapi bila bawak jalan nk ke titi tepi pantai ni, afiq dah jaga...


kat titi ni kitorang posing lagi, anak membe hubby nama Raziq, afiq lak Rafiq...hampir same kan name derang...hihi...nar nye pajang lagi titi ni, tapi kitorang malas nk jalan jauh, so bila dh separuh kitorang patah balik...pas tu kitorang pun gerak la nak balik...1 tempat yg tak sempat nk singgah...Pantai batu hitam...sbb masa terhad kan...erm lain kali la jawab nyer...

on de way nk balik tu singgah umah member hubby kat taman taz...sbb 1 jalan kan...duduk2 jap, minum jap, bg afiq mkn nestum, mandikan afiq tukar baju seme...pas tu dlm 3 lebih baru gerak balik...


ni nak balik sudaaa...afiq cam biasa naik kete mesti tido dulu...pas tu bila jaga, seme mende dia nak main...bila dukung, abis perut dipijak nye nak panjat amik barang2 yg ade kat blakang kete...last2 seme  mainan, afiq tak nak main, pas tu kene la bg mende lain tuk main... tin susu, afiq buat gendang, botol air mineral buat microfone, pas tu main2 plastik...huhu...tul la, afiq ni cepat bosan ngan mainan...asik nak cuba try test mende baru jer...

sepanjang jalan nk ke kl tu...mula2 clear la tp nak sampai kat tol gombak jalan mula slow, kete byk...pas tu sampai je kl...terus balik ampang dulu amik kain pasang...sbb ade keje nk kene buat...hubby ade keje kat pwtc, aku lak nak kene hantar kain kat membe...dh janji nak hantar kene la hantar jugak kan...

pas tu sampai sentul nak dekat kul 7 la jugak...naik umah terus nak makan...kui kui kui...cakap kat mak tghr tak mkn sbb nak cepat...narnyer pg dh bekfes byk sgt...hehe...lg pun takut jalan jem klu berenti singgah...alih2 betul gak..klu berenti lg lambat la sampai...

pas tu dh makan, lepas maghrib hubby g PWTC, aku lak ajak ina teman g umah membe antar kain...pas tu tggu punyer tggu hubby tak abis2 keje lg...last2 hubby call kata tido sentul je la...dia balik ampang amik baju...tapi esok pagi nye baru hubby dtg bawak baju kurung aku, sbb dia tak larat dh nk dtg mlm tu...

erm penat mmg penat...tapi sonok bila dpt jenjalan...hehe...pas ni plan nak ke mana lak yer..erm...ade rezeki n masa yg mengizinkan boleh la jalan2 lg...k...taaa taaaaa...

5 comments:

mrs.ecam said...

gambr ms bekpes tu ayah plak sebok lyn ank mamanyer sebok bergambo ek...kui3 klako

Liessa said...

haha...ibu nye dh layan anak dah sebelum tu...pice tu turn ayah la layan anak...sbb ibu nye nak mamam lak...kui kui kui...tapi posing dulu...hehe...

Siti said...

waaaa..nisa gi jalan2 kat kg siti yer...hehehe....sonok tgk nisa jalan2..dah lama siti tak bercuti.

mama zharfan said...

cantik pic kat teluk cempedak tu...me tak pernah sampai pun lg kat situ

Liessa said...

siti...la kg siti ker..hehe...kg kat ner...

Mama zharfan...ha ah...mmg cantik pemandangan kat situ...sonok bila skali skala dok kat tepi laut...huhu...rasa cam nak lepak lg je rkat sane...kan best klu ade rakan2 bloger arrangge kan gathering g rest kat sane...hua hua hua...