Monday, October 17, 2011

..Pagi ahad di Titiwangsa..

Salam..
Story semalam untuk dikongsi bersama..pagi ahad yg indah..dikejutkan oleh afiq setiap kali hari cuti..bila time keje pandai lak dia bangun lambat..tapi ari cuti kompem dia yg bangun dulu..mmg selalu lah mcm tu..

so semalam dgn rajin nye kami anak beranak g ke tasik titiwangsa..klu zaman anak dara dulu aku jalan kaki je ngan kwn2 dr umah nie..skang kompem dah tak dpt dah nak wat camtu..hihi..

sampai2 je sane g bekfes dulu..mkn nasi lemak 3 bungkus, kuih lompat tikam 1 bekas n air milo panas n teh tarik..byk kan mkn...haha..ala nasi lemak yg kecik2 tu.. ;)

pas tu dr tmpat makan menapak ke astaka pulak sebab nak g blakang astaka..ape lagi kan taman permainan la..pas tu kat astaka sgt besttt derrrr..ade aerobik..huhu..sgt rindu mau aerobik..aerobik nye best ala2 menari gitu..

ingat lagi 1st time jumpa en husband..ajak g joging..pas tu aku n member dtg lambat, en husband sempat joging 1 tasek..pas tu bila dah jumpa dgn tanpa segan silu nye aku ajak g aerobik..hihi..tapi yg best nye en husband join je.. :) wakaka..eh tetiba tercerita lak..

sambung lek story asal yer..kat astaka ape lagi afiq seperti biasa bila tgk ramai org mmg nak lepas je lah..lari sane lari sini..bila org aerobik, afiq pun ikut skali..hihi..sampai en husband kene dukung sbb tak nak kasi kacau org.. :)


pas tu terus gerak ke taman mainan..pertama skali harus naik buaian..hehe..turun sane naik sini turun sini naik sane lak..3 kali la afiq wat mcm tu..pas tu baru main mainan yg lain..


ibu harus la tengok jerk..sbb tak terkejar nak ikut afiq main sane main sini..ibu jaga adik rana je..n jadi tukang amik gambo jek.. :)


tapi kan wlupun en husband sentiasa ikut afiq, tapi hati aku cukup takut bila tak nampak kelibat afiq..huhu..aku tetap usha dr jauh..takut maaa klu terlepas pandang ntah kemana lak g..huhu..nauzubillah..


adik lak ape lagi..dok je dlm stroller..jap2 aku main cak2 ngan rana..c..tenyum bila kene agah..adik rana tggu dah besar yek..dah jalan nnt ibu ayah kasi main jugak mcm abg afiq..


gerak dr umah dlm 8.15pg..dlm 9.50 gitu gerak nak alik dah..tapi nak sampai ke kereta amik setengah jam la jugak..sbb nye layan si afiq lak main bola kat tepi tasek..narnye aku nak duduk jap sbb penat..alih2 afiq lak nak main..

sampai dtg ngade afiq dibaling nye bola masuk dlm tasek..sib baik tak jauh..leh gak en husband capai..c pice..2 kali tau afiq buat..mengekek gelak bila dpt buat lagi bola jatuh dlm tasek..


haaa nak balik sudah..tapi sempat gak afiq panjat pagar tepi tasek tu..pas tu sampai kete ngamuk sbb tak mo balik..huhu..cian afiq..


ermmm bila balik ape lagi..pk lak nak msk ape tuk tghr kan..ermm tetiba rasa nak mkn ramungai..so en husband cari dpt la 6 btg..tu pun dh nak hampir kering..en husband kata janji ade dr tak de lansung..

so aku masak dgn ikan cencaru..masak kari la ape lagi kan..ermm nyum nyummm..ramungai ni sedap..bagi aku la..en husband yg tak pernah mkn dulu pun jadi suka gak la..

ermm k lah tu jer nak story..daaaaa n nite seme..

tapi sebelum tu kasi layan video2 pendek ni yek..

video

afiq ikut bergoyang..tapi cara dia la.. :)

video

suka la lagu nie..sape tau ni lagu sape..ape tajuk..huhu..

video

time afiq baling bola..haha..

No comments: