Wednesday, November 02, 2011

..Drama Soffiya Slot Akasia TV3..

Salam..
saje nak update pasal cite ni..sgt bosan narnye ni.. tu buat n3 pasal ni jer..skang aku n en husband balik keje je mesti layan cite ni..haha..en husband pun layan..sgt susah tau untuk en husband suka tgk cite2 mcm ni..

so pada yang tak tgk tu cuba try test la tgk..bagi aku best la..wlupun jln citenye lebih kurang je seme..kdg2 dah boleh agak apa jadi..haha..mcm smlm kak ton mati sebelum sempat ckp kat kamil apa yg ingin dia sampaikan..k lah baca je la sipnosis nye yer..


Slot Akasia menayangkan sebuah lagi siri drama penuh emosi yang bertajuk Soffiya sebanyak 28 episod lakonan hebat Tiz Zaqyah(Soffiya), Fizo Omar(Ilyas), Izara Aishah(Fiona), Azhar Sulaiman(Kamal) dan Syazwan Zulkifli.

Bermula pada 21 September 2011, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 7.00malam. Drama bersiri ini adalah arahan Joeza Rasidi dan diterbitkan oleh Filmscape Sdn. Bhd

“Ikuti kisah Soffiya, seorang gadis lincah dan periang yang tinggal di sebuah kampung bersama bapanya, Sulaiman seorang doktor dan ibunya, Aishah, yang sering menghadapi masalah kesihatan. Selepas satu kejadian hitam, rutin kehidupan Soffiya mula berubah termasuklah sikapnya yang lebih suka menyendiri dan sering kelihatan murung.

Nasib buruk terus mengikuti Soffiya ke mana sahaja dia pergi hinggalah dirinya meringkuk di penjara. Baru mula mengenal erti cinta.. namun,

Soffiya terpaksa merelakan pemergian kekasihnya ke luar negeri. Setelah berkahwin dengan seorang jutawan yang penyayang, ketabahan Soffiya diuji sekali lagi apabila cinta pertamanya merupakan anak tirinya sendiri. Bagaimanakah Soffiya mengharungi konflik demi konflik yang melanda dirinya?”

No comments: