Friday, June 08, 2012

..Rana masuk HKL..

Salam,

2nd entry untuk hari ni..dah lama narnye nak post enrty ni tapi asyik la bertangguh..

Ni cerita pasal anak dara ku yg kecik ni..tak pasal2 kene warded 2 hari 1 mlm kat HKL, gara2 demam 6 hari n tak kebah2..mkn ubat baik, n pastu naik balik demam..


Awal bulan 4 bila rana genap setahun rana demam..lepas seminggu baik demam, rana kene lagi..smpi la hr ke 6 demam..ni la 1st time rana masuk wad selepas setahun..narnye dh g klinik n amik ntibiotik tapi tak juga baik tu yg bawak ke hkl, amik drh n masuk wad..


Narnye bila cek drh, tak ada ape2 pun..elok je..tapi bila dh masuk wad untuk pemeriksaan lebih lagi..baru la dpt kesan..rupanya ade jangkitan dlm telinga..sbb tu la demam rana on n off..ptg tu sekali je rana mkn ubat demam n ntbiotik mmg untuk telinga, hidung n mulut..ubat tu mmg untuk semua..dokter yg ckp..


N mlm tu terus rana cergas n lena tido..tak de merengek2 mcm sebelum ni..n mau mkn, menyusu..lega rasanya..n esok nye bila dokter cek terus kata boleh keluar..sbb demam dah tak ade..n teruskan je mkn ntibiotik utk 10 hari..


Alhamdulillah lega rasanya bila tau dah punca sbb rana demam lama..tak lalu bila tgk asik merengek je..n lege bila g hospital derang layan pun ok je..

tak de la mcm dulu2..nurse2 n dokter2 mcm garang je kan..masa daftar nak cek mula2 pun senang..anak bwh 2 tahun n warga emas di asingkan kaunter dgn pesakit lain..so boleh cepat je proses daftar..

2 comments:

Jiji-Fify said...

Alahaiii..takleh la tgk budak2 masuk sepital. pilu je rasa. :(
Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

Liessa said...

ha ah..mmg la..kesian sgt2 kan..