Friday, November 02, 2012

..Check up 35 minggu..

Salam..

Pejam celik pejam celik smlm dh 35 minggu dah..huhu..cam tak sabo je nak suh baby kuar..hehe..tapi tak pe lah..biar baby membesar dlm perut sampai matang, lagi baik dr baby matang kat luar..bukan ape tak sanggup tgk baby kene cucuk bagai dan wayar sane sini kat badan baby..pengalaman kan dah mengajar mcm2 dah.. :)

pice di amik dr google..

So smlm 1hb 11 g check up kat klinik mcm biasa..tekanan drh ok, berat naik pun ok..tapi yg tak ok mcm biasa HB masih rendah..10.1..nurse kata ibu mkn ubat tak..klu mkn ubat mesti naik wlupun ckit..

narnye aku tak mkn pun, wlupun aku ckp kat nurse mkn ubat iron tu..mcm yg disuruh 2 biji siang n 2 biji mlm..huhu..nurse tu kata klu ibu tak mo buat, diorang pun malas la nakk nasihat lg..huhu..cam merajuk je bunyi nye nurse tu..hihi..

pas tu tanya aku minum lg ke minuman berkafein..aku ckp tak kecuali milo..tapi tu lah nurse kata milo pun ade kafein..huhu..nak wat camne dah feveret lak tu..tapi buat masa ni kene la stop dulu..takut nnt check up 20hb 11 nnt tak naik lagi..huhu..kene mrh lg ngan nurse..

ape2 pun harap la pas ni nye check up semua ok..bila nurse tulis kat buku pink tu masalah2 ibu..risau lak di buatnye..1st tulis h/o pre term..lahir pra matang..n skang.. tambah lak 1 lagi..anemia..huhu..ape2 pun yg penting harap sgt aku n baby sihat2 slalu..amin..

2 comments:

rossy sweety said...

better makan pil-pil tu...risau jugak , klu time bersalin nanti , darah tak cukup dan secara tak lansung tak ada energy nak push..kang kena operate lagi susah nak jaga time pantang...nisa dah la sengseorg nanti...

Liessa said...

tq kak ros..tu lah..skang ni dh try mkn pil belah pg..tang mlm tu je yg liat ckit..sbb klu dh baring kat tilam sambil tgk tv, mmg terlelap terus dibuatnye..
mmg takut narnye pk pasal anemia nie..tapi try je lah mkn ubat, hrp2 masa bersalin ok lah nnt..