Thursday, November 08, 2012

..Ni la dpt bila rana nakal..huhu..

Salam..

amacam nampak tak pice tu..ape yg kat dahi rana ni adalah tanda2 anak dara yg ngade..huhu..alkisah nya..tghr ari selasa pengasuh antar sms..

pengasuh kata dahi rana lebam n biru sbb terjatuh kat lantai..mula2 rissau gak..tapi pengasuh kata rana nangis kejap je..pas tu dah tuam dah..tanya jugak klu demam atau muntah2 ke bgtau cepat..tapi Alhamdulillah ok je smpi balik..


tapi masa en husband dah amik rana..n aku tgk terkejut jugak di buatnye..mak ai..smpai mcm ni lebamnye.. bertompok2..pengasuh kata 2 3 kali jatuh, sbb tak nak kene tinggal..asik nak ikut je..klu boleh rana ni nak pengasuh ngadap dia je..huhu..


tu lah rana..makin besar makin byk akal nye..hehe..bila kene marah pandai..tunduk kpala n tutup muka dgn dua2 tangan..pas tu lembik kan badan klu tak nak turun dr dokong..

skang ni rana 1 thun 7 bulan..Alhamdulillah ape org ckp fhm dah la ckit, cuma tak tahu nak ckp je..gigi 8 batang..4 atas 4 bawah..klu time mkn klu boleh rana pun nak mkn sendiri..klu dgr music kat tv, kemain lagi terhenjut henjut rana pun menari sama..hihi..

tak pe lah..ape2 pun yg penting ibu harap rana membesar dgn sihat, cergas, aktif, & cerdik..wlupun klu ikut umur sebenar rana baru je 1 thun 4 bulan..tapi Alhamdulillah perkembangan rana baik mcm baby lahir cukup bulan..Alhamdulillah..

2 comments:

Pija Dawood said...

kesiannya..

umur2 ni memang tengah lasak. memang kene bagi perhatian lebih sikit. untung lah yang jadi suri rumah, boleh tengok2 dan jaga sendiri anak2..

macam sy yang bekerja ni, mengharapkan bantuan pengasuh jelah..

:)

Liessa said...

tu lah same la..sy pun harapkan pengasuh je..

yg ni pun kene kat umah pengasuh jugak..huhu..