Tuesday, March 05, 2013

..Check up rania 3 bulan..

Salam..

lama sudah blog x berupdate..huhu..mcm2 hal..bila dah keje masa 24 jam rasa mcm x cukup..kat opis ngan keje..balik keje sibuk hal di rumah lak..tu yg tak de masa dah nak mengarang..huhu..

k lah semalam 4.3.2012 genap rania 3 bulan..kene bawak g check up kat klinik..n result nye Alhamdulillah seme ok..pas tu rania kene cucuk 3 bulan..huhu..kesian..tapi rania kuat nangis kejap je.. :)


cuma yg menjadi masalah nye..kulit rania ni..kering kat pergelangan tgn..kat siku, kat pelipat kaki, kat peha..kat dada pun ade gak..kering n merah..kat betis lak timbul2 bertompok tompok mcm kene gigit nyamuk..

ari tu ade tanye farmasi kedai ubat cina..derang suruh sapu minyak zaitun tapi kulit rania jadi lagi kering n putih2..pas tu masa check up kat klinik tanye nurse..derang kata klu bg ubat krim, x brapa sesuai untuk sapu kat baby..sbb kuat..pas tu nurse pun suggest suh guna minyak klapa dara..

n seb baik kak maria ade..so beli kat kak maria..n nnt bila dah dapat nak try sapu..harap2 berkesan la..n nak try kat rana jugak..rana pun sama gak narnye..garu2 sampai luka pun ade..kulit pun dah berparut..tambah2 lak kene chicken pox dulu..lagi byk parut nye..harap2 berkesan jugak untuk rana..

ermmm ni la dugaan anak dara namanye..huhu..kakak n adik ade masalah kulit..abg afiq, Alhamdulillah pulak..tak de masalah kulit..afiq ni cuma senang muntah klu terlebih makan, salah mkn ke..atau pun batuk..lagi senang muntah nye..hihi..

ape2 pun ibu ayah harap anak2 ibu ayah membesar dgn sihat, kuat, cergas, aktif dan bijak..InsyaAllah..amin..

1 comment:

✿ pink velvet ✿ said...

minyak kelapa dara mmg ok la erk :)