Tuesday, April 02, 2013

..Aigo Pad M60 - Gift for your kids..

Salam..

perkara ni terjadi pada hari rabu lepas..masa tengahari turun bawah sbb nak cucuk duit..tapi malangnye atm mbb out of services..so terus la lajak ke river tmpt beli mkn..

masa turun escalator dah nampak dah kat 1 site, tepi lif n depan SR penuh org ramai..n nampak ade gantung banner tulis mcm kat dlm gambar bawah nie..tapi dlm bahasa omputih la..hati terasa nak tgk tapi ramai sgt org..so terbatal la niat..

petang lak dlm kul 4 gitu, turun bawah lagi nak g atm mbb..biasa lah bila dah ujung bulan byk mende nak dijalankan kewajipannye so harus jugak g cucuk duit..bila duit dh kuar..turun jap g SR tuk beli new york cheese cake..cake kegemaran kami sefamily..hihi..tgk kat site td ramai org lagi..mmg mcm kedai goreng pisang panas la..

last2 bila dah naik, dok opis..hati terasa gak nak tau ape mende tu..sbb tgk rege murah..mcm dlm pice bawah nie la..last2 call en husband suh dia dtg awal n bagitau tentang nie..suh dia tgk2 ape yg patut..

dan akhirnye dah nak rezeki kot kan..time en husband dtg tgk2 tu adalah last set n terus beli..tp ptg time org dah balik keje pun, masih ade org dtg nk beli n bila kata habis frust je tgk mukanye..kata en husband.. :)


ni adalah keratan dr paper..so klu nak baca lebih lanjut leh klik link ni..klik pice pun bole..sbb pice ni pun copy paste dr link tu..tq..


Aigo pad..tablet tuk anak2..tapi biasanye untuk mak bapak nye jugak la kan..sbb leh berinternet jugak..hihi..skrin 6 inci, Android, 512mb RAM..n lain2 leh baca kat link atas tu lah..


mcm biasa la kan, promosi RM159 tapi campur aseseri lain so total RM198..aseseri mcm seme yg ade dlm pice kotak tu..adapter, earphone, otg cable, protective film & pouch..tapi kata en husband ok lagi la rege nye tu..


bila balik umah..abg afiq yg galak..dia kata "hadiah tuk afiq ker..hadiah afiq ke"..hihi..ye la..mmg beli tuk dia main la..senang dia nak tgk you tube n main games..klu tak hpone ibu di lunyai nye..huhu..

so dr tak nak beli narnye..terjadi jugak beli nye..bukan ape..kadang2 takut gak afiq galak sgt main ni..mcm ade sesetangah story mory yg di dgr, ade budak2 yg jadi sombong, tak mau bertegur sapa dgn org lain, sedara mara..x nak mkn minum..sbb nak main jer..huhu..takut dibuatnye..

tapi setakat ni Alhamdulillah la..afiq mcm tau2 jer..lepas dia dah main games..atau tgk you tube..kadang2 dia sendiri yg bagi balik..afiq kata.." dah bu, esok afiq main lagi yer.." huhu.. mmg sedap la aku mendengarnye..tapi pastu rana lak jadi mangsa mainnye..hehe..

ape2 pun pokok pangkal nye kat kita jugak kan, sebagai ibu bapa rajin2 la mengawalnye dgn sebaik mungkin..In Sya Allah..jadi la kan..bak kata en husband x yah beli mahal2 sbb takut rosak dibuat abg afiq n kakak rana..2 org yg tgh lasak tu..rania dah sah2 la x tau ape lg kan..hihi..klu yg ni rosak x la ralat sgt..huhu..tapi harap2 leh la bertahan lama.. :) wlupun ade waranty setahun..

..ermm tapi ade gak terbaca yg kata,
 ade dealer jual set nie smpai rm228 n ade jugak rm268..
ermm ade yg nak untung lebih la tu..huhu..
 

4 comments:

mata4 said...

da dua bulan, aigo ni msih elok ke? ke ada yg tak kene da? atau mcm mana tu?

mata4 said...

dah dua bulan, tablet ni masih oke tak? sebab rasa mcm nak beli pulak..ade lacking ke ape ke tak? tq :)

mata4 said...

sorry banyak comment pulak, hehe, xperasan admin kene approve..jwb salah satu pon da ckup :3

Liessa said...

Alhamdulillah..masih ok lagi..aigo pad ni pun dah banyak kali anak2 jatuhkan..tp masih ok la..akan2 dtg x tahu la pulak..
tp yg bagus nye spec nye pun mmg khas tuk anak2 kan..sbb tu la kot tahan lasak..